Hírek

12 május
2017

3 gyönyörű, de nem szokványos nyaralási célpont

Bár a külföldi nyaralásról a legtöbbünknek Olaszország, Görögország vagy Spanyolország jut az eszébe, néha érdemes jobban körülnézni az utazási szolgáltatók oldalán, mert az új, kevésbé ismert úti célok között az élelmesek meglepően vonzó ajánlatokra bukkanhatnak. A Wizz Tours a nem szokványos nyaralási célpontok közül válogatott.

1. Tiranát, az albán fővárost az elmúlt pár évben kezdték felfedezni a turisták, és az ebben rejlő lehetőséget a város vezetése is felismerte.

A mediterrán és a balkáni hangulat egyedülálló módon keveredik Tiranában. Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a színes, hangos, kicsit kaotikus városokat, ahol még nem leptek el mindent a nyugati turisták, és nyáron is találni megfizethető szállást.

2. Montenegróban nem kell választani, a kettőt akár egy hétvége alatt is össze lehet kötni. Érdemes egy-két napot szánni a főváros török építészeti emlékeinek és egyre többfelé nyíló hangulatos kávéházainak felfedezésére” – mondja Csanálosi István, a Wizz Tours ügyvezető igazgatója. , hozzátéve: a város talán legjobb tulajdonsága valójában kényelmes elhelyezkedése a kis országban.

Alig egy órányira a fővárostól már kijutunk a tengerhez, és az Adria talán legszebb partszakaszán, a Kotori-öbölnél üldögélhetünk egy pohár jó montenegrói vörösborral.

3. Ma már nem csak a közeli európai országokba utazhatunk kedvezményesen, Közép-Ázsia sztyeppéi is elérhető távolságba kerültek. Közvetlen járatokkal már  Kazahsztán fővárosába, Asztanába is eljuthatunk. Bár Kazahsztán nem az a klasszikus nyaralóhely, de a kirándulni kedvelő, kalandvágyóbb utazóknak mindenképpen érdemes megfontolni egy látogatást.

Asztana, a kazah főváros futurisztikus, 21. századi építészetével, gazdag múzeumaival és kiállításaival büszkélkedhet, ráadásul az idei világkiállítás helyszíneként szeptemberig a szokásosnál mozgalmasabb lesz a város. A természetet kedvelőknek is javasolt ellátogatni Kazahsztánba, hiszen a fővárostól nem messze található a Világörökség részeként is számon tartott Korgalzhyn nemzeti park, ahol flamingók, pelikánok, darvak és számtalan más madárfaj nagy csapatai figyelhetők meg. (Képek: Pixabay)

 

Megosztás