Hírek

01 július
2016

8 nagyszerű ötlet, amivel spórolhatsz a nyaraláson

Spórolni mindenen lehet, ezt jobb ha mindenki most megjegyzi. Nem mindenből a drágább vagy a márkásabb a jobb, sőt! Nyaraláskor sem kell rögtön minden ajánlatra igent mondani, érdemes hónapokkal előtte folyamatosan csekkolni a lehetőségeket.

Ha megengedheted magadnak, ha nem, akkor is van jó néhány dolog még az utazás előtt, amin már sok pénzt megspórolhatsz magadnak. Utazási irodák, weboldalak, ismerősök nyaralója… a lehetőség számtalan, érdemes mindet számba venni, mielőtt foglaltok valahol. Hogy miken lehet még spórolni? Itt a lista!

1. Légy rugalmas!

Ha repülővel utazol, akkor akár tízezreket is megspórolhatsz, ha szemfüles vagy és naponta megnézed az induló járatokat, hiszen mindig változnak az árak. Így először az utazás időpontja legyen fix, majd ehhez igazítsd a szállásfoglalást.

2. . Kérj értesítést!

Az okostelefonok világában már erre is van módunk. A Hopper alkalmazás például iOS és Android operációs rendszerű mobilokon is ingyenes letölthető. Kiválasztod az úti célod, a dátumot és az app jelzi, hogy melyik a legolcsóbb lehetőség az adott napon jegyet foglalni.

3. Hagyd ki a főszezont!

A legjobb, ha augusztus végén utazol, legyen az belföld vagy külföld, hiszen addigra lecseng a főszezon és jóval olcsóbban juthatsz szálláshoz. Amit ezen megspórolsz, azt pedig elköltheted a nyaralás alatt, így csak nyerhetsz vele, ha inkább a nyár végét választod az utazásra.

4. Főzz magadra

Sokak szerint butaság, hiszen az ember nem azért megy nyaralni, hogy főzőcskézzen, pedig jó kis összeget megmenthettek vele, plusz biztos, hogy olyan étel kerül a tányérra, amit szerettek. 1-2 alkalommal persze próbáljatok ki egy helyi éttermet, de gazdaságosabb, ha bevásároltok és magatoknak készítitek el az ételt.

5. Olvass utána

Ha nem csak a napon akarod süttetni magad, hanem néhány látnivalót is megnéznél, nézz utána először, hogy az ott tartózkodásod idején vannak-e ingyenes órák, esetleg éjszakai túrák. A múzeumok és kiállítások rendszerint szerveznek ilyen alkalmakat, így ha szerencséd van, te is elcsíphetsz egyet.

6. Éljen a tömegközlekedés!

A taxit és az ubert felejtsétek el, nagyon lehúzhatják vele a pénztárcátokat. A turistákat egyszerűbb átejteni, hiszen nem ismerik az út hosszát, így lehet, hogy a sofőr kerülő úton vinne el a célba, csak hogy dupla árat kérhessen az utazásért. Nézzetek inkább utána az interneten a helyi járatoknak és közlekedjetek azokkal.

7. Az apartman előnyösebb

Nem csak sokkal olcsóbb, de kevésbé igényel alkalmazkodást is, mint a drága hotelek. A saját időbeosztásod szerint töltheted a napokat, nincsenek zsúfolt előcsarnokok és étkezők, csak te és a társaid. Ha ilyen nyaralást terveztek, jó móka lehet, ha nem foglaltok előre szállást, hanem a helyszínre érkezéskor kerestek apartmant, ahol van kiadó szoba.

8. Takarékos vásárlás

Akár még itthon, az indulás előtt, akár a helyszínen vásárolsz be, légy takarékos! Nem kell megvenni 10 konzervet, csak mert olcsó, hiszen lehet, hogy nem is ízlik majd vagy egyszerűen megunod, így mehet a kukába, a ráköltött pénzeddel együtt. Vásárolj inkább helyben és naponta, így kisebb az esélye annak, hogy túl sok mennyiséget cipelsz haza a boltból.

Egy a lényeg, türelmesen és megfontoltan kell megszervezni és eltölteni is a nyaralást, mert egy kis gondolkodással hatalmas költségektől kímélhetitek meg magatokat.

Megosztás