Hírek

01 június
2015

Fokozott közúti ellenőrzések Európa szerte!

Sofőrök, biciklisták, gyalogosok figyelem! Június első hetében fokozott közúti ellenőrzések lesznek egész Európában!

Egész Európában, így a szomszédos országokban is közlekedés-biztonsági akciót tartanak, amelyet az Európai Közlekedésrendészeti szervek hálózat, a Tispol szervez.

Az akcióhoz Szlovákia is csatlakozott, ahol június első hetében ellenőrzéseket fognak tartani, mely során elsősorban az alkohol vagy más kábító hatású szer használatának tilalmának betartását fogják ellenőrizni. A rendőrök más közlekedési szabályok betartását is ellenőrizni fogják, az autóvezetők mellett a motorosoknál, bicikliseknél és a gyalogosoknál is.

"A megengedett sebesség túllépésénél, illetve vezető más kötelességeinek megsértése mögött leggyakrabban az alkohol áll, amit a közlekedésben nem csak korlátozni kell, de teljesen ki kell zárni. Idén az első négy hónapban az alkoholos befolyásoltság alatt álló sofőrök 411 közlekedési balesetet okoztak. Összesen 3 913 baleset történt, ami az előző év megfelelő időszakához képest 46-tal kevesebbet jelent és 15 személlyel kevesebb hunyt el az utakon" - folytatta a Szlovák Országos Rendőr főkapitányság Szóvívője.  

"A rendőrség ismételten felhívja a közlekedés minden résztvevőjének a figyelmét a közlekedési szabályok betartására" - tette hozzá a szóvivő azzal, hogy ne csupán az ellenőrzések miatt tegyenek így, hanem az élet és az egészség védelme érdekében is.

Megosztás