Hírek

17 május
2019

Horvátországi strandot választottak 2019-ben Európa legszebbjének

Talán nem is olyan meglepő a hír, hiszen tudjuk, hogy szomszédunk számtalan gyönyörű hellyel rendelkezik. Ami még érdekes, hogy a dobogó harmadik fokán is egy horvát strand áll, de nézzük, hogy melyek ezek:

Az Európa legjobb uticéljait összefoglaló utazási portál Pasjaca-t választotta idén Európa legszebb strandjának, ami a Konavle régióban fekszik Cavtat-tól 10 percre, Dubrovniktól pedig 30 perces autóútra. Ez a partszakasz egy igazi csoda, félig a természet, félig az ember alkotta, hiszen az útépítésekhez innen is szállítottak el köveket. Majd a munkák befejeztével a természet újra átvette a hatalmat, és alakította ki a partszakaszt a jelenlegi állapotára. Egy idő után a tenger elszállította az ide került homokot, és az ember által formált alagút újra láthatóvá vált. 

A harmadik helyen Nugal partszakasza áll Tucepi-nél. A részben nudista strand a természet szerelmeseinek egyik kedvence. Ez a strand Makarska-hoz van közel, elég eldugott helyen, hiszen gyalog kb. 30 perces séta eljutni az úttól. 

Megosztás