Horvátország

Horvátországban eltérő autópályarendszer működik, itt nem matricával váltjuk meg az úthasználati díjat, hanem úgynevezett kapus rendszeren keresztül tudunk fizetni az autópályák használatárét. Ha nem akarsz várakozni minden egyes kapunál, akkor összeggel feltöltött ENC készülék segítségével szinte megállás nélkül veheted igénybe a horvát autópályákat, melyet jelenleg 3 különböző cég működtet. Az általunk forgalmazott ENC készülékek a horvát autópályák 4/5-ét fedik le, részletekért kattints a bővebben gombra. 

Ha már van ENC készüléked, akkor feltöltő kártya vásárlására is van lehetőség oldalunkon! 

Horvát ENC készülék I kategória 333 kuna

Szállítási idő:
1-2 hét
Gépjármű típusa:
Személygépjármű
Ország betüjel:
HR
Rövid név:
Horvát ENC készülék I kategória
Érték:
333 kuna
Bruttó ár:
20 490 Ft
darab

A csomag tartalmazza az ENC készüléket, illetve 333 kuna bruttó értékben feltöltést, mely leautózható a leírásban megjelölt autópálya szakaszokon. A vásárlás során szükséges egy regisztrációs űrlapot kitöltve, aláírva visszaküldeni részünkre (info@megallasnelkul.hu). A megrendelés során az űrlap adatai kitöltésre kerülnek a megadott adatokkal. A kitöltött űrlapot kérjük dátummal és aláírással ellátni, majd scannelve e-mailben visszaküldeni. A regisztrációs űrlap kézhezvételét követő 2 héten belül küldjük a megrendelt ENC készüléket, a pontos szállítási időről e-mailben küldünk tájékoztatást. 

Ez az ENC készülék a I kategóriába tartozó gépjárművekre érvényes. 

I. horvát útdíj kategória: két tengellyel rendelkező, vontatmányt nem húzó, 1,9 méternél alacsonyabb (tetőcsomagtartó nem számít) személygépkocsik.

 

Általános információk ENC készülékre vonatkozóan

Az ENC készülék nincs gépkocsi rendszámhoz kötve, hanem a gépjármű kategóriájához, amire az ENC készüléket regisztrálták a vásárlás alkalmával.

A forgalmazott ENC készülékek az alábbi autópályákon használható:

A1 autópálya "Zagreb-Split-Ploče"

A3 autópálya "Bregana-Zagreb-Lipovac"

A4 autópálya "Zagreb- Varaždin-Goričan"

A5 autocesta "B.Manastir-Osijek-Svilaj"

A6 autocesta "Zagreb-Rijeka"

A7 autocesta "Rupa-Rijeka"

Sveti Ilija alagúton a D532 Baška Voda-Zagvozd-on

és a "Krčki hídon"

Az Isztriai Y autópályát a BINA ISTRA cég működtetni, székhelye: Ucka alagút Isztriai felöli oldala. 2015. június 1-től az ENC készülék segítségével ezt az Y autópályát is lehet használni, melyet egyetlen hitelesítéssel lehet megoldani. Amennyiben ezt az autópályát is szeretnénk használni, úgy az alagút Isztria felöli oldalán az ENC készüléket hitelesíteni kell erre az autópályára. Az alagút ENC feliratú kapujánál az első alkalommal nem lehet áthaladni, hanem a megállást követően regisztrálni kell az ENC készüléket. Erre csupán egyszer van szükség! Az első alkalommal az alagút díját készpénzzel vagy bankkártyával kell a helyszínen kifizetni.

A Zágráb-Macelj útszakaszt a Autocesta Zagreb - Macelj d.o.o. működteti, amelyre a forgalmazott ENC készülék nem érvényes. 

Az ENC készülék speciális elemmel működik, melynek élettartama 5-10 év. A termék jótállással együtt kerül kiküldésre, a HAC garanciát vállal a készülékre, ha az 1 éven belül - a vásárlástól számítva - meghibásodik, úgy a készüléket térítésmentesen cserélik. 

Megosztás

További fotók a termékről