autópályamatrica

ENC készülék és feltöltőkártya - Horvátország

Horvátországban nem matricával váltjuk meg az úthasználati díjat, hanem úgynevezett kapus rendszeren keresztül tudunk fizetni az autópályák használatárét. Ha nem akarsz várakozni minden egyes kapunál, akkor a feltöltött ENC készülék segítségével szinte megállás nélkül veheted igénybe a horvát autópályákat.

ENC Készülék vásárlására oldalunkon nincs lehetőség, csak bérlésre!

ENC KÉSZÜLÉK EGYENLEG LEKÉRDEZÉS MÓDJA: Küldj sms-t a +385912080422 számra, írd be S kötöjel és az ENC 12 számjegye! Max. 1 percen belül sms-ben megkapod az aktuális egyenleget!
Feltöltő kártyával nem használhatóak a Horvát autópályák, ezek csupán a meglévő ENC készülékek feltöltésre alkalmasak!
Feltöltő kártya horvát ENC készülékhez
Szálítási idő: 1-2 munkanap (szállítási módtól függően)
feltöltéstől függ
ENC készülék személygépjárműre
Szálítási idő: 1-2 munkanap (szállítási módtól függően)
Bérleti díj: 5.000.- Ft + úticélnak megfelelő díj


Figyelem!
Az ENC készülékek névre szóló bérleti szerződése a megrendelést követően jön létre, miután a rendszerünk a készüléket lefoglalta a részedre! Ezt követően a megrendelés állapotváltozásáról szóló email mellékleteként küldjük el a bérleti szerződést!

ENC készülék használati utasítás ENC készülék kölcsönszerződés minta

A köves tengerpartokkal bőven ellátott dél szomszédunk autópályákban igen gazdag, viszont a jó minőségű, gyors közlekedésnek ára van. Az autópálya díjak igen magasak, de nemcsak a turisták számára, hanem a helyi lakosoknak is. Nézzünk egy példát: a magyar határtól Split-ig oda-vissza a pályadíj kb. 23.000 Ft személyautóval. 2 ilyen út árából Magyarországon éves autópályamatricát vehetünk meg korlátlan használattal. A magas árak leginkább azzal indokolhatóak, hogy Horvátország továbbra is komoly hiteltartozással bír az autópálya-kezelők felé, akik az építéseket finanszírozták. Jelenleg 3 autópályakezelő felel az ország gyorsforgalmi útjaiért, ami összezavarhatja az országba utazókat: 

 A HAC (Hrvatske autoceste d.o.o.) felel a pályák 3/4 részéért, a magyar autósok többsége ezt használja. A Letenyei határtól egészen Dubrovnik-ig a HAC pályáin autózunk. 

Az ARZ (Autocesta Rijeka-Zagreb d.d.) felel egy rövidebb szakaszért Zagráb és a Szlovén határ között. 

A Bina-Istra az Istriai-félsziget útjait kezeli. 

Mindhárom szolgáltató értékesít ENC készülékeket, melyek helyettesíthetik a készpénzes fizetést a pályadíjra vonatkozóan, de FONTOS: A KÜLÖNBÖZŐ KÉSZÜLÉKEK ELTÉRŐ AUTÓPÁLYÁKRA ÉRVÉNYESEK!

A Bina- Istra készülékeivel CSAK az Istriai félszigeten lehet autózni! 

A HAC készülékeivel az Istriai-félszigeten akkor lehet autózni, ha az UCKA alagútnál elvégzünk egy regisztrációt. Az ARZ által kezelt Zágráb-Szlovén határ vonalon a HAC ENC nem használható. 

Az ARZ készülékei szintén csak előzetes regisztráció után használhatóak az Istriai-félszigeten, a HAC autópályái használhatóak. 

DE szintén FONTOS: a HAC által kibocsájtott feltöltő kártyák CSAK HAC által kibocsájtott ENC készülék feltöltésére alkalmas. Az ARZ-től vásárolt ENC készülék nem tölthető fel HAC által kibocsájtott feltöltő kártyával! 

BREAKING! 

Horvátország továbbra is a zöld zónában van. 2020.08.07-től továbbra is korlátozások nélkül utazhatunk az Adriára. Amire számítani lehet: gyönyörű tengerpartok, nincs tömeg, szabálykövető helyi lakosság, akik maximálisan odafigyelnek a Covid-19 kapcsán bevezetett intézkedésekre. 

Ne feledd: regisztrálj már itthon Horvátországba, hogy a határ átlépés is simán menjen. Ezt a lenti oldalon tudod megtenni: 

https://entercroatia.mup.hr/

Sebességkorlátozások: Lakott területen belül 50 km/óra lakott területen kívül 90 km/óra kizárólag motoros járművek rendelkezésére álló, valamint gyorsforgalmi utakon 110 km/óra, autópályán 130 km/óra fékberendezéssel nem rendelkező lakókocsit vontató gépjármű 80 km/óra, autóbuszok és könnyű utánfutót vontató autóbuszok 80 km/óra, autópályán 100 km/h, a gyermekeket szállító autóbuszok kivételével.

Vizes utakon csökkentsék a sebességet és alkalmazkodjanak az útviszonyokhoz. Kötelező a nappali vagy a tompított fényszóró használata a téli időszámítás idején. Vezetés közben tilos a mobiltelefon használata! A biztonsági övek használata kötelező. A közúti láthatósági mellény, amelyet a sofőr köteles használni, illetve felvenni abban az esetben, ha az úton a járművön végez munkálatokat (kerékcsere, kisebb szerelések, esetleges segítségkérés az úton) kötelező részét képezi a jármű felszerelésének.

A benzinkutak a nagyobb városokban és Az autópályákon 0 - 24 óráig tartanak nyitva. Minden benzinkútnál árusítanak: Eurosuper 95, Super 95, Super 98, Super plus 98, Euro Diesel és Diesel üzemanyagot, a nagyobb városokban és az autópálya mentén lévő benzinkutaknál gázt is.

Az autópályák mentén az alábbi helyeken találsz számodra megfelelő benzikutat, pihenőhelyet: A4-es autópálya Letenye és Zárgáb között 45. km, INA kút: nagy parkoló, játszótér 87. km, OMW kút: nagy parkoló, játszótér A1-es autópálya Zágráb és Karlovac között 1. km (csak a Karlovac felé tartó úton), OMW kút: játszótér 18. km (csak a Karlovac felé tartó úton), PETROL kút: nagy parkoló, játszótér kisgyerekeseknek. A Zágráb felé tartó oldalon egy motel és egy étterem is van. 32. km, Tiffon kút: játszótér, Marche étterem (csak a Karlovac felé tartó oldalon). 56. km, INA kút: nagy parkoló A6-os autópálya Rijeka felé 30. km, Tiffon kút: nagy parkoló, játszótér, Marche étterem 61. km, OMW kút (csak a Karlovac felé tartó úton): nagy parkoló A1-es autópálya Zadar, Split felé 79. km, Tiffon kút: nagy parkoló. Marche étterem 101. km, pihenőhely: nagy parkoló, wc, játszótér 134. km, pihenőhely 154. km, pihenőhely 160. km, OMW kút 177. km, pihenőhely: nagy parkoló, wc 191. km, pihenőhely 202. km, INA kút: nagy parkoló, játszótér, étterem 240. km, Tiffon kút: nagy parkoló, játszótér, Marche étterem 272. km, OMW kút: nagy parkoló 291. km, pihenőhely: nagy parkoló 307. km, INA kút: nagy parkoló, játszótér 315. km, pihenőhely: nagy parkoló, kilátó a Krka folyóra 332. km, Crobenz kút: nagy parkoló, játszótér 343. km, pihenőhely

Amit az ENC-ről tudni kell!

Az ENC készülék nincs gépkocsi rendszámhoz kötve, hanem a gépjármű kategóriájához, amire az ENC készüléket regisztrálták a vásárlás alkalmával.

A forgalmazott ENC készülékek az alábbi autópályákon használható:
  1. A1 autópálya "Zagreb-Split-Ploče"
  2. A3 autópálya "Bregana-Zagreb-Lipovac"
  3. A4 autópálya "Zagreb- Varaždin-Goričan"
  4. A5 autocesta "B.Manastir-Osijek-Svilaj"
  5. A6 autocesta "Zagreb-Rijeka"
  6. A7 autocesta "Rupa-Rijeka"
  7. Sveti Ilija alagúton a D532 Baška Voda-Zagvozd-on
  8. és a "Krčki hídon"
Az Isztriai Y autópályát a BINA ISTRA cég működtetni, székhelye: Ucka alagút Isztriai felöli oldala. 2015. június 1-től az ENC készülék segítségével ezt az Y autópályát is lehet használni, melyet egyetlen hitelesítéssel lehet megoldani. Amennyiben ezt az autópályát is szeretnénk használni, úgy az alagút Isztria felöli oldalán az ENC készüléket hitelesíteni kell erre az autópályára. Az alagút ENC feliratú kapujánál az első alkalommal nem lehet áthaladni, hanem a megállást követően regisztrálni kell az ENC készüléket. Erre csupán egyszer van szükség! Az első alkalommal az alagút díját készpénzzel vagy bankkártyával kell a helyszínen kifizetni.
A Zágráb-Macelj útszakaszt a Autocesta Zagreb - Macelj d.o.o. működteti, amelyre a forgalmazott ENC készülék nem érvényes.

ENC KÉSZÜLÉK EGYENLEG LEKÉRDEZÉS MÓDJA: Küldj sms-t a +385912080422 számra, írd be S kötöjel és az ENC 12 számjegye! Max. 1 percen belül sms-ben megkapod az aktuális egyenleget!

Feltöltő kártyával nem használhatóak a Horvát autópályák, ezek csupán a meglévő ENC készülékek feltöltésre alkalmasak!


A vásárláshoz regisztráció szükséges

A regisztrációt követően, az itt megadott email címre a belépéshez szükséges adatokat (felhsaználói név, jelszó) elküldjük, de az első alkalommal, a regisztrácót követően a rendszer beléptet a vásárlási lehetőséghez. A továbbiakban az emailben kapott adatokkal tud az oldalunkra belépni és vásárolni.
Az oldal fejlécében, a saját nevéra kattintva elérhető az adatlapja, ahol az elérhetőségi adatait, szállítási és/vagy számlázási címeit tudja karbantartani, módosítani, újat rögzíteni. Ugyanitt érhetőek el az összes megrendelésével kapcsolatos részletek, lehetőségek, dokumentumok. A vásárlói felület újdonságairól a későbbiek során hírlevélben tájékozatjuk!
A regisztrációval elfogadom a megallasnelkul.hu oldal, illetve a 3P On-Line Kft. általános szerződési feltételeit, az adatvédelmi szabályzatot megismertem, a weboldalon található termékkekel, valamint a megrendeléseimmel kapcsolatos e-mail üzenetek fogadását elfogadom.

EUB-Assistance – Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítója, a piacon egyedi ajánlatokkal szolgál a Szlovéniába és Horvátországba utazóknak, MOST 20% kedvezménnyel

Ne feledje, külföldön egy apró kellemetlenségből könnyen több millió forintos szerencsétlenség lehet! Kössön utasbiztosítást indulása előtt és legyen egyúttal biztonságban!
Miért jó ez?

Elég egy repülőn elkavarodott bőrönd, egy strandon eltűnt útlevél, egy figyelmetlen sofőr az úton, egy mosatlan gyümölcs okozta gyomorrontás, egy medúzacsípés… Ritkán gondolunk rá, pedig sajnos tény: mindenkit érhet baj külföldön, és egy apró kellemetlenség az idegen nyelv vagy a helyismeret hiánya miatt komoly problémát okozhat, nem is beszélve egy váratlan betegség vagy baleset nehézségeiről.
Az EUB-Assistance a nap 24 órájában, az év 365 napján készen áll arra, hogy Önnek segítséget nyújtson, bárhol is legyen a világban!

Hogyan zajlik?

A segélykérő hívásokat magyar nyelven fogadjuk, és kérésére bármikor visszahívjuk. A világ több mint 200 országában működő partnerirodák révén gondoskodunk a gyors és szakszerű kiszolgálásról baj esetén.

Kattintson a logóra, kalkuláljon és kösse meg Utasbiztosítását Online!

EUB utasbiztosítás

A biztosítás szerepe

Minden bejelentett esetben a biztosítási fedezet ellenőrzése és a megfelelő dokumentumok beszerzése után az EUB-Assistance a felmerült költségekre fizetési garanciát ad a szolgáltatónak (pl. kórháznak, orvosnak). Ez azt jelenti, hogy a bajba jutott ügyfélnek nem kell fizetnie a szolgáltatásért, mert azt az EUB a számla megérkezése után kiegyenlíti. Az utazó által esetlegesen a helyszínen kifizetett kisebb összegű (€ 150-ig) orvosi vagy gyógyszer-költségeket a biztosító a hazaérkezés után téríti meg.

Nem várt probléma az autóval? Esetleg balesetet szenvedtél a Horvátországi autópályákon?

Légy előrelátó, tudj meg többet, az UTASBIZTOSÍTÁSRÓL -> kattints ide!

Haladj megállás nélkül az autópályákon!

Autópálymatrica online, akár 24 órás szállítással!
Osztrák, Cseh és Szlovén autópályákra

Horvátország: utazz ENC-vel! - kattins és bérelj ONLINE

Rólunk mondják...

A szolgáltatás: rugalmas, gyors
A szolgáltatás: Jó, jó, de van min javítani
A weboldal: Kiváló, kényelmes
A weboldal: Jól használható
A weboldal: Nehézkes


Kapcsolat, impresszum

Központi ügyfélszolgálat elérhetőségei munkanapokon 8-16 óra között:
Telefonszám: +36 70 640 4000
Székhely: 8200 Veszprém, Csillag u. 12/C 2/6
Postázási cím: 8200 Veszprém, Hold utca 1/B

Az oldal üzenetküldési része ideiglenesen nem elérhető, email üzeneteket az info@megallasnelkul.hu címre várjuk!
Köszönjük a megértést!

Üzenet küldés

...hogy az üzenet, a megfelelő munkatársunkhoz kerüljön!