autópályamatrica

Autópályamatrica - Ausztria

Ha valaki autópályán szeretne közlekedni, előre meg kell vásárolnia és a szélvédőre fel kell ragasztania az autópálya vignettát. Az osztrák pályamatricák esetében motorkerékpár és személyautónál is 10 napos, 2 hónapos és éves matricát tudunk vásárolni. A lakókocsi, utánfutó nem matricaköteles.
Éves osztrák autópálya matrica személygépjárműre
Szálítási idő: 1-2 munkanap (szállítási módtól függően)
Ára: 42.790,- Ft
2 hónapos osztrák autópályamatrica személygépjárműre
Szálítási idő: 1-2 munkanap (szállítási módtól függően)
Ára: 12.990,- Ft
10 napos osztrák autópályamatrica személygépjárműre
Szálítási idő: 1-2 munkanap (szállítási módtól függően)
Ára: 4.590,- Ft
Ausztriában az autópályákért mindenütt fizetni kell.

Ausztriát nagyszerűen kiépített autópálya, gyorsforgalmi és főútvonal-hálózat köti össze a szomszédos országokkal, 16 autópályájának hossza összesen 1677 km. Ausztriában a közúti közlekedés szabályai és a közlekedési jelzőtáblák gyakorlatilag megegyeznek a többi európai országéval.

Ausztriai utunkat költségét emelik a különböző alagút és viadukt díjak, melyek 4-10 euró között alakulhatnak szakaszonként. Ez a díj jóval magasabb, ha népszerű síparadicsomot látogatunk meg, például a Grossglocknernél. Ezek a díjak 58-60 euróra is rúghatnak. Az Alpokon keresztül akár 15 km-es alagúton keresztül is át kell vezetnünk. Ha viszont a Nikkelsdorf – Suben szakaszon keresztül utazunk, pl. Németországba, egy alagút vagy hágó sem esik utunkba.

Az autópálya matricákon kívül a következő utak díjkötelesek: Arlberg-alagút, Brenner-autópálya, Dachstein út, Felbertauern út, Gerlos Alpine út, Großglockner-alpine út, Maltatal-Hochalm út, Nockalm út, Pyhrn-országút (Gleinalm alagútl), Pyhrn-országút (Bosruck alagútl), Silvretta alpine út, Sölden – Rettenbachferner-Tiefenbachferner, Tauern-országút, Timmelsjoch, Villacher alpine út – Dobratsch. A Hörbranz és Hohenems közti határszakaszon minden 3,5 tonna alatti gépjármű csak megfelelően felragasztott, érvényes osztrák matricával közlekedhet (legyen az 10 napos, 2 havi, vagy éves matrica).

Amennyiben valaki csak országúton kíván közlekedni, de azt csak egy 200-300 m-es autópálya szakasz igénybevételével érheti el, ebben az esetben is kötelező vignetta megvásárlása (pl. Nickelsdorfnál a visszaút során). Ausztriai utunkat költségét emelik a különböző alagút és viadukt díjak, melyek 4-10 euró között alakulhatnak szakaszonként. Ez a díj jóval magasabb, ha népszerű síparadicsomot látogatunk meg, például a Grossglocknernél. Ezek a díjak 58-60 euróra is rúghatnak. Az Alpokon keresztül akár 15 km-es alagúton keresztül is át kell vezetnünk. Ha viszont a Nikkelsdorf – Suben szakaszon keresztül utazunk, pl. Németországba, egy alagút vagy hágó sem esik utunkba.

Go-Box

3,5 tonna fölötti legnagyobb megengedett össztömegű gépjárművekbe kötelező beszerelni az úgynevezett GO-Boxot. Az eszköz mikrohullámok segítségével regisztrálja a díjfizető kapukon történő áthaladást. A 3,5 tonna fölötti legnagyobb megengedett össztömegű járművek esetén az útdíj mértéke a jármű EURO emissziós osztályok szerinti besorolásától függ. Ennek a besorolásnak a Go-Boxban kell lementve lennie.

Sebességkorlátozások

A sebességkorlátozások kis eltéréssel hasonlítanak a hazaiakhoz, íme ennek részletezése gépjárműtípustól függően:

Megengedett sebesség (ha közlekedési táblák nem jelzik másként):

Személyautók és motorkerékpárok: lakott területen kívül: 100 km/h autópályán: 130 km/h lakott területen a települési táblák között: 50 km/h

Lakókocsik 3500 kg-ig: lakott területen: 50 km/h lakott területen kívül: 100 km/h autópályán 130 km/h

Személyautók könnyű utánfutóval (750 kg-ig), vontató jármű max. 3,5 tonna megengedett összsúllyal: lakott területen: 50 km/h autópályán és lakott területen kívül: 100 km/h

Személyautók 750 kg-nál nehezebb utánfutóval (vontató jármű és utánfutó max. 3,5 tonna megengedett összsúlyig): lakott területen: 50 km/h lakott területen kívül: 80 km/h autópályán: 100 km/h

Autóbuszok: lakott területen: 50 km/h lakott területen kívül: 80 km/h autópályán 100 km/h (22.00 és 5.00 óra között bizonyos autópálya-szakaszokon csak 90 km/h).

Napközben a településeken belül is kötelező a tompított fényszóró használata, ami nagyon eltér a hazai szokásoktól. Ha a gyalogosnak még csak az áthaladási szándékát érezzük a zebránál, már akkor is meg kell állni, és átengedni. Fényvisszaverő mellény Ausztria útjain a lakott területeken kívül kötelező a fényvisszaverő mellény használata. Mindez azt jelenti, hogy az autóvezetőknek egy fényvisszaverő mellényt kell az autójukban (utastérben) tartaniuk, amelyet – például balesetből vagy defektből kifolyólag – az útpályára lépéskor kötelező viselniük. Ez esetben tehát dupla kötelezettségről beszélhetünk, amelyek mindegyike külön-külön büntethető. Közlekedési ellenőrzések alkalmával az intézkedő rendőr kérheti a fényvisszaverő mellény felmutatását.

Gyermekek az autóban: A 14 éven aluli gyermekeket, akik kisebbek 150 cm-nél, csak megfelelő gyermekülésben lehet szállítani. Személyautókban és kombikban, valamint az úgynevezett kisbuszokban is ülőhelyenként csak 1 gyermek szállítható, a gyermekek korának és nagyságának megfelelően biztosítva.

Alkoholfogyasztás: A véralkoholszint felső határa Ausztriában 0,5 ezrelék. Ezen határ átlépése esetén a hatóságok pénzbüntetést rónak ki, bizonyos körülmények között a vezetői engedélyt is bevonhatják.

Biztonsági öv: Ausztriában a biztonsági öv használata kötelező. Telefonálás az autóban Autóvezetés közben csak kihangosító berendezéssel szabad telefonálni. A kihangosító berendezést úgy kell beszereltetni, hogy egy kézzel könnyedén használható legyen és használata semmilyen módon ne befolyásolja a vezetőt.

Téli felszerelés személyautóknak A november 1-től április 15-ig tartó időszakban télies útviszonyok közepette csak akkor lehet útnak indulni személyautóval, ha mind a négy kerekén téli gumi van vagy legalább az egyik tengelyen hólánc van.

A motorkerékpárokon Ausztriában kötelező a bukósisak viselése. Díjköteles utak esetében motorkerékpárokra is vonatkozik a díjfizetési kötelezettség. A motorkerékpárokon nappal is kötelező a tompított fényszóró használata.

Ausztriában valamennyi benzinkúton kínálnak ólommentes normál benzint 91-es oktánszámmal, ólommentes 95-ös oktánszámú Euro-super benzint, valamint ólommentes, 98-as oktánszámú super plus benzint, illetve a diesel autókhoz gázolajat. Az ólmozott benzin értékesítése Ausztriában tilos. A katalizátor nélküli autók számára vásárolható adalékanyag a benzinkutakon.

Személyi sérüléssel is járó közlekedési baleset esetén azonnal jelentési kötelezettség áll fenn a rendőrség felé; pusztán anyagi káresettel járó balesetnél csak akkor, ha a balesetben érintettek kiléte és felelőssége nem tisztázott. Az ÖAMTC és ARBÖ 24 órás autómentő szolgálatot üzemeltet, amelyet minden járművezető igénybe vehet (a nem tagok számára díjfizetés ellenében). Közlekedési hírek Az Ö3 rádióadó minden félórában közöl közlekedési információkat egész Ausztriából, valamint a határos országok Ausztriába vezető főbb útvonalait illetően. Akut veszélyforrások esetén – például az autópályán forgalommal szemben közlekedő autó esetén – azonnal megszakítják a rádióadást, és bemondják a veszélyforrást valamennyi ORF rádióadón. A közlekedési helyzetre vonatkozó bejelentést a nap 24 órájában lehet tenni a 0800 600 601-es, egész Ausztriából ingyenesen hívható telefonszámon. A díjköteles 0900 600 600-as telefonszámon meghallgathatóak az aktuális közlekedési információk. Az újdonságok közé tartozik a mobillal lekérdezhető közlekedési információ: elegendő egy smst küldeni egy kérdőjellel és egy tartomány vagy utca nevével a 0900 600 601-es számra, a válasz azonnal érkezik. További információk erről megtalálhatóak az interneten, a Hitradio Ö3 honlapján.

A gépjárművel történő határátkeléshez nem szükségesek vámpapírok. A külföldi vezetői engedély egy évre jogosítja fel a tulajdonosát, hogy Ausztriában gépjárművet vezessen: valamennyi EGT (Európai Gazdasági Térség) és EU (Európai Unió) országból származó jogosítvány érvényes Ausztriában. Más országokból érkezőknek szükségük van egy nemzetközi jogosítványra, ha az adott országban nem áll fent erre vonatkozóan más rendelkezés; számos esetben elegendő egy német nyelvű hivatalos fordítás a nemzeti jogosítványról (további felvilágosítást minderről az adott ország autóklubjánál, illetve az ÖAMTC vagy az ARBÖ információs szolgálatánál lehet beszerezni). A külföldi gépjárművek hátulján fel kell tüntetni a származási ország jelét. Az Ausztriába történő beutazáskor a tankban található üzemanyag mellett még max. 10 liter szállítható be benzinkannában adómentesen. Az Európai Unión kívüli állandó lakóhellyel rendelkezők privát célokra hat hónapon keresztül (folyamatos ausztriai tartózkodás esetén) használhatják autójukat adó- és jelentési kötelezettség nélkül az Európai Unió területén. A személyautót a használat végén változatlan állapotban kell ismét kivinni az országból.

A vásárláshoz regisztráció szükséges

A regisztrációt követően, az itt megadott email címre a belépéshez szükséges adatokat (felhsaználói név, jelszó) elküldjük, de az első alkalommal, a regisztrácót követően a rendszer beléptet a vásárlási lehetőséghez. A továbbiakban az emailben kapott adatokkal tud az oldalunkra belépni és vásárolni.
Az oldal fejlécében, a saját nevéra kattintva elérhető az adatlapja, ahol az elérhetőségi adatait, szállítási és/vagy számlázási címeit tudja karbantartani, módosítani, újat rögzíteni. Ugyanitt érhetőek el az összes megrendelésével kapcsolatos részletek, lehetőségek, dokumentumok. A vásárlói felület újdonságairól a későbbiek során hírlevélben tájékozatjuk!
A regisztrációval elfogadom a megallasnelkul.hu oldal, illetve a 3P On-Line Kft. általános szerződési feltételeit, az adatvédelmi szabályzatot megismertem, a weboldalon található termékkekel, valamint a megrendeléseimmel kapcsolatos e-mail üzenetek fogadását elfogadom.

Könyvelés, székhelyszolgáltatás,cégalapítás
Horvátországban, magyar nyelven.
Érdeklődni telefonon vagy e-mailben:+36 20 2481781
e-mail: info@megallasnelkul.hu


EUB-Assistance – Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítója, a piacon egyedi ajánlatokkal szolgál a Szlovéniába és Horvátországba utazóknak, MOST 20% kedvezménnyel

Ne feledje, külföldön egy apró kellemetlenségből könnyen több millió forintos szerencsétlenség lehet! Kössön utasbiztosítást indulása előtt és legyen egyúttal biztonságban!
Miért jó ez?

Elég egy repülőn elkavarodott bőrönd, egy strandon eltűnt útlevél, egy figyelmetlen sofőr az úton, egy mosatlan gyümölcs okozta gyomorrontás, egy medúzacsípés… Ritkán gondolunk rá, pedig sajnos tény: mindenkit érhet baj külföldön, és egy apró kellemetlenség az idegen nyelv vagy a helyismeret hiánya miatt komoly problémát okozhat, nem is beszélve egy váratlan betegség vagy baleset nehézségeiről.
Az EUB-Assistance a nap 24 órájában, az év 365 napján készen áll arra, hogy Önnek segítséget nyújtson, bárhol is legyen a világban!

Hogyan zajlik?

A segélykérő hívásokat magyar nyelven fogadjuk, és kérésére bármikor visszahívjuk. A világ több mint 200 országában működő partnerirodák révén gondoskodunk a gyors és szakszerű kiszolgálásról baj esetén.

Kattintson a logóra, kalkuláljon és kösse meg Utasbiztosítását Online!

EUB utasbiztosítás

A biztosítás szerepe

Minden bejelentett esetben a biztosítási fedezet ellenőrzése és a megfelelő dokumentumok beszerzése után az EUB-Assistance a felmerült költségekre fizetési garanciát ad a szolgáltatónak (pl. kórháznak, orvosnak). Ez azt jelenti, hogy a bajba jutott ügyfélnek nem kell fizetnie a szolgáltatásért, mert azt az EUB a számla megérkezése után kiegyenlíti. Az utazó által esetlegesen a helyszínen kifizetett kisebb összegű (€ 150-ig) orvosi vagy gyógyszer-költségeket a biztosító a hazaérkezés után téríti meg.

Nem várt probléma az autóval? Esetleg balesetet szenvedtél a Horvátországi autópályákon?

Légy előrelátó, tudj meg többet, az UTASBIZTOSÍTÁSRÓL -> kattints ide!

Haladj megállás nélkül az autópályákon!

Autópálymatrica online, akár 24 órás szállítással Ausztriai autópályákra

Horvátország: utazz ENC-vel! - kattins és bérelj ONLINE

Rólunk mondják...

A szolgáltatás: rugalmas, gyors
A szolgáltatás: Jó, jó, de van min javítani
A weboldal: Kiváló, kényelmes
A weboldal: Jól használható
A weboldal: Nehézkes


Kapcsolat, impresszum

Központi ügyfélszolgálat elérhetőségei munkanapokon 8-16 óra között:
Székhely: 8200 Veszprém, Csillag u. 12/C 2/6
Postázási cím: 8200 Veszprém, Bajcsy Zs. E. u. 18 TRAFIK
E-mail cím: info@megallasnelkul.hu