autópályamatrica

Autópályamatrica - Csehország

A Cseh autópályákon és gyorsforgalmi utakon a személygépjárműveknek úthasználati díjat kell fizetni. 10 napra, 1 hónapra (a matricán kijelölt naptól számított 1 hónap) és 1 évre érvényes matrica kapható. A felragasztás előtt a matricára és annak ellenőrző szelvényére a vezetőnek kell ráírnia a gépjármű forgalmi rendszámát.

Csehország jelenleg 8 autópályával rendelkezik, a D0-s, D1-es, D2-es, D3-as, D5-ös, D8-as, D11-es és D47-es autópályákkal, valamint több főúttal, melyek az R betűs jelzést kapták. 878 km autópálya és gyorsforgalmi út üzemel, melyből 500 km az autópálya. A közutak minősége jó, városokban és a főutakon nem jellemzőek a kátyúk. A közlekedési szabályok és a sebességhatárok többnyire megegyeznek az itthoniakkal

Az ország közepén haladó D1-es jelenleg a legforgalmasabb cseh autópálya. Prága előtti szakaszát ezért négyről hatsávosra bővítették, és további hasonló átépítéseket terveznek Brno térségében is. Tehermentesítést jelentene a D11-es autópálya és az R35-ös (az egykori D35-ös, Északkelet-Csehországon és Észak-Morvaországon át vezető) gyorsforgalmi út is. Teljes hossza 376 km lesz (a D47-essel együtt), ebből 2006 elejéig 247 km lett átadva. A Prága–Brno szakasz a IV. sz. páneurópai folyosó részét képezi.

A D2-es a D1-essel együtt biztosította az összeköttetést Csehszlovákia három nagyvárosa – Prága, Brno és Pozsony  – között. 1969–1980 között építették meg, hossza 61 km (+ a 80 km-es szlovákiai szakasz).

A D3-ast már 1939-ben tervbe vették, ám az 1963-as koncepcióból kimaradt, és csak a nyolcvanas években merült fel ismét a tervekben. Építése a kilencvenes években kezdődött, 2004-ben adták át első, alig több mint 8 km-es szakaszát Tábor környékén. A D3-as építése 2010 környékén felgyorsult, teljes hossza 171 km. 

A D5-ös is szerepelt az 1939-es elképzelésekben, de a munkálatok megkezdése egészen 1976-ig váratott magára. 1995-ben kötötte össze Prágát Plzeň-nyel, két évvel később pedig elérte a német határt. A 151 km-es pályát 2006-ban fejezték be teljesen. A D5-ös ugyancsak a IV. sz. páneurópai folyosó részét, valamint a nemzetközi E50-es (Párizs–Nürnberg–Prága–Kassa–Kijev) részét alkotja.

A szintén a IV. sz. páneurópai folyosóhoz tartozó D8-as is része volt az 1939-es, majd az 1963-as koncepciónak, de csak a nyolcvanas években kezdték el építeni, és 1990-ben adták át első, néhány kilométeres szakaszát. A pálya teljes hossza 92 km, ami átadásra került mostanra. 

 

Elektronikus matrica 2021-től

Az Állami Közlekedési Infrastruktúra Alap a Közlekedésügyi Minisztériummal karöltve 2021.01.01-től elindította az elektronikus autópálya matrica rendszert.

Az elektronikus matricák az alábbi helyeken vásárolhatóak meg: 

Webáruházban

Értékesítési pontokon 

Önkiszolgáló kioszkokon keresztül 

Részletes térképes információ az alábbi linken keresztül érhető el. 

A vásárláshoz regisztráció szükséges

A regisztrációt követően, az itt megadott email címre a belépéshez szükséges adatokat (felhsaználói név, jelszó) elküldjük, de az első alkalommal, a regisztrácót követően a rendszer beléptet a vásárlási lehetőséghez. A továbbiakban az emailben kapott adatokkal tud az oldalunkra belépni és vásárolni.
Az oldal fejlécében, a saját nevéra kattintva elérhető az adatlapja, ahol az elérhetőségi adatait, szállítási és/vagy számlázási címeit tudja karbantartani, módosítani, újat rögzíteni. Ugyanitt érhetőek el az összes megrendelésével kapcsolatos részletek, lehetőségek, dokumentumok. A vásárlói felület újdonságairól a későbbiek során hírlevélben tájékozatjuk!
A regisztrációval elfogadom a megallasnelkul.hu oldal, illetve a 3P On-Line Kft. általános szerződési feltételeit, az adatvédelmi szabályzatot megismertem, a weboldalon található termékkekel, valamint a megrendeléseimmel kapcsolatos e-mail üzenetek fogadását elfogadom.

Könyvelés, székhelyszolgáltatás,cégalapítás
Horvátországban, magyar nyelven.
Érdeklődni telefonon vagy e-mailben:+36 20 2481781
e-mail: info@megallasnelkul.hu


EUB-Assistance – Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítója, a piacon egyedi ajánlatokkal szolgál a Szlovéniába és Horvátországba utazóknak, MOST 20% kedvezménnyel

Ne feledje, külföldön egy apró kellemetlenségből könnyen több millió forintos szerencsétlenség lehet! Kössön utasbiztosítást indulása előtt és legyen egyúttal biztonságban!
Miért jó ez?

Elég egy repülőn elkavarodott bőrönd, egy strandon eltűnt útlevél, egy figyelmetlen sofőr az úton, egy mosatlan gyümölcs okozta gyomorrontás, egy medúzacsípés… Ritkán gondolunk rá, pedig sajnos tény: mindenkit érhet baj külföldön, és egy apró kellemetlenség az idegen nyelv vagy a helyismeret hiánya miatt komoly problémát okozhat, nem is beszélve egy váratlan betegség vagy baleset nehézségeiről.
Az EUB-Assistance a nap 24 órájában, az év 365 napján készen áll arra, hogy Önnek segítséget nyújtson, bárhol is legyen a világban!

Hogyan zajlik?

A segélykérő hívásokat magyar nyelven fogadjuk, és kérésére bármikor visszahívjuk. A világ több mint 200 országában működő partnerirodák révén gondoskodunk a gyors és szakszerű kiszolgálásról baj esetén.

Kattintson a logóra, kalkuláljon és kösse meg Utasbiztosítását Online!

EUB utasbiztosítás

A biztosítás szerepe

Minden bejelentett esetben a biztosítási fedezet ellenőrzése és a megfelelő dokumentumok beszerzése után az EUB-Assistance a felmerült költségekre fizetési garanciát ad a szolgáltatónak (pl. kórháznak, orvosnak). Ez azt jelenti, hogy a bajba jutott ügyfélnek nem kell fizetnie a szolgáltatásért, mert azt az EUB a számla megérkezése után kiegyenlíti. Az utazó által esetlegesen a helyszínen kifizetett kisebb összegű (€ 150-ig) orvosi vagy gyógyszer-költségeket a biztosító a hazaérkezés után téríti meg.

Nem várt probléma az autóval? Esetleg balesetet szenvedtél a Horvátországi autópályákon?

Légy előrelátó, tudj meg többet, az UTASBIZTOSÍTÁSRÓL -> kattints ide!

Haladj megállás nélkül az autópályákon!

Autópálymatrica online, akár 24 órás szállítással Ausztriai autópályákra

Horvátország: utazz ENC-vel! - kattins és bérelj ONLINE

Rólunk mondják...

A szolgáltatás: rugalmas, gyors
A szolgáltatás: Jó, jó, de van min javítani
A weboldal: Kiváló, kényelmes
A weboldal: Jól használható
A weboldal: Nehézkes


Kapcsolat, impresszum

Központi ügyfélszolgálat elérhetőségei munkanapokon 8-16 óra között:
Székhely: 8200 Veszprém, Csillag u. 12/C 2/6
Postázási cím: 8200 Veszprém, Bajcsy Zs. E. u. 18 TRAFIK
E-mail cím: info@megallasnelkul.hu