Hírek

14 január
2019

2019 utazási trendjei – Foglalj időben

Hosszú éveken át nyerő stratégiának látszott a kivárás, hiszen nagyon sok szolgáltatónál érdemes volt kivárni a foglalásokkal, mert óriási kedvezményekkel „last minute” árakon igyekeztek megszabadulni az utolsó hetekben üresen maradó helyeiktől. Ez a trend azonban az utolsó 2-3 évben alaposan megváltozott az utazásszervezők óvatosabb üzletpolitikája és az internetes foglalási rendszerek nemzetközi lehetőségei miatt, melyek könnyebben eladhatóvá tették a szállodai, repülős és buszos kapacitásokat. TIPP: egy korai döntéssel sokkal többet lehet kihozni a pénzünkből.

17 december
2018

KIHASZNÁLTÁK AZ ŐSZI UTAZÁSI SZEZONT A MAGYAROK

Folytatódott októberben a turizmus szárnyalása: ősz közepén – ahogy az egész év során – leginkább a belföldi utazások felfutása húzta a forgalmi adatokat. A kiemelkedően teljesítő belföldi piac, a lakosság megnövekedett utazási kedve is azt támasztja alá, hogy stabilan jól teljesít a magyar gazdaság.

11 október
2018

Adóreform jön Horvátországban

A horvát kormány csütörtöki ülésén elfogadta az adóreformról szóló törvénytervezetet. A dokumentum nyolc adótörvény módosítását és egy új jövedéki adótervezetet tartalmaz.

02 október
2018

Mire figyeljünk, ha ősszel utazunk külföldre?

Bár egy jól összeállított úti patika minden nagyobb utazáshoz szükséges, annak, aki allergiás, erre még nagyobb figyelmet kell erre fordítania. Hiszen ki szeretne napokig - vagy akár hetekig - könnyezve kapkodni a levegőt?

07 szeptember
2018

Idén jóval több magyar turista járt Horvátországban

Augusztusban több mint 200 ezer magyar turista járt Horvátországban, 9,2 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben a hónapban, a bővülés több mint háromszorosa az átlagos horvátországi vendégszám-emelkedésnek - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője csütörtökön az MTI-vel.

08 augusztus
2018

UTAZÁS: MELYIK ORSZÁGBA KELL VÉDŐOLTÁS ÉS MILYEN?

Görögország, Tunézia, Karib-térség, Thaiföld - akár mediterrán területre utazol, akár egy egzotikus nyaralást tervezel, az előkészületekhez hozzátartozik a célországban előforduló fertőző betegségek megelőzése is. De milyen védőoltások jöhetnek szóba? Melyiket kell ismételten beadatni? Legkésőbb mikor? Segítünk eligazodni a külföldi utazások előtti oltások világában.

18 július
2018

Itthon is bevált a diszkontutazás

Tavaly szeptemberben indította el utazási szolgáltatását a magyar piacon az Aldi az Eurotours által biztosított háttérrel. A legtöbb magyar Ausztriába foglal, Horvátország csak a harmadik.